Hiji Renungan Ahir Warsih

Literasi Digital Penggunaan Aplikasi Translate Bahasa

Penulis : Andrey Maulana, S.IP.

Pustakawan Putra SMAIT As-Syifa Boarding School Wanareja Subang

Judul Asli : Sebuah Renungan Akhir Tahun

Publish Web Alumni Kampus Universitas Jenderal Achmad Yani, 3/1/2024. https://ikaunjani.com/2024/01/03/sebuah-renungan-akhir-tahun/,
Publish Web Official SMAIT Wanareja Boarding School 21/12/2023, Judul : Mawas Diri, Lejitkan Potensi, , https://smait-wanareja.assyifa-boardingschool.sch.id/mawas-diri-lejitkan-potensi/

Sakapeung basa kanggo migawe sareng midamel karya, urang sadaya sok berfikir teuas, sabaraha seueur atawa hebat kaleuwihan anu kagaduh, ngamanahan sabaraha tebih sarta ageung pangaruh na. Nanging teuas teuing berfikir bade kasalempang berlebih anu tacan tangtos tela, malahan ngajadikeun keterbatasan dina lengkah sarta unggut salaku insan, akibat na bade ngahalangan urang sadaya dina migawe sarta berkarya.

Ngaca Dina Produk Perpustakaan Putra SMAIT As-Syifa Boarding School Wanareja Subang dumasar Eco Produk :

1. Posterisasi & Reproduksi kartu peminjaman koleksi (Bahan poko kertas tilas).

Display :

1. Dekorasi rohangan perpustakaan putra kalawan ngabantun konsep basajan, endah/sae, gampil, mirah kalawan budget 100-an.

Artikel:

1. Ngarojong Suplemen pemustaka : Midamel Buletin Perpustakaan, Midamel Kliping Digital, Midamel Kliping koran sareng Konten Dekorasi mading.

Display :

1. Pangladen Pemustaka : Kartu Perpustakaan Pemustaka Murid Putra.

Dokumentasi :

Ningal Conto ti Produk Dekorasi rohangan perpustakaan, Eco Posterisasi sarta reproduksi kartu peminjaman (berbahan lulugu, poko kertas tilas), midamel Buletin Perpustakaan putra, midamel kliping digital sarta midamel kartu perpustakaan, ideu tercetus dimargikeun nganggepan kaayaan hiji keterbatasan sae eta sipatna teknis atawa non teknis, mangka ti eta nu nulis narekahan jabi tiasa nutupan “keterbatasan atanapi kakurangan anu aya”, oge “berinovasi“ Supados pas, tambih sae, kalawan harepan kalintang merengkuh dayung dua tilu pulo kaliwatan.

Nyanghareupan ka masalah klasik disetiap kagiatan organisasi, hahalang finansial mangrupa keneh perkawis anu sering diperbincangkeun dina saban kagiatan. Mangka nu nulis hoyong nepikeun saestuna produk perpustakaan putra SMAIT tercipta sanes “hanya dimargikeun kaleuwihan atawa kehebatan anu kagaduh sacara personal atawa asal harta atanapi banda anu leuwih“, nanging oge didasarkeun dina “penyikapan luhur kasadaran kakurangan diri sarta hiji kesederhanaan.”

Kalawan mawa bekel kahayang anu kiat, referensi webinar literasi finansial & dirojong imajinasi nu nulis, alhasil tiasa ngahasilkeun buah karya sakabeh produk kalawan konsep basajan, endah/sae, gampil sarta mirah. Mawa bekel kagiatan basajan, pengumpulan bahan sarta parabot anu relatif mirah sarta gampil dipibanda, sae sacara fisik atawa digital, ditambih sakedik kesabaran dina migawe browsing/googling, printing, ngukur, ngabungkus/laminating, motong sarta tepang, Alhamdulillah kagiatan 1. dekorasi, posterisasi rohangan perpustakaan putra SMAIT, 2. midamel Buletin Perpustakaan, 3. midamel kliping Digital, 4. midamel kliping koran, 5. midamel Kartu Perpustakaan Pemustaka Murid Putra tiasa kabiruyungan kalawan hiji kagiatan anu dikemas sacara basajan, kalawan hiji harepan ageung tiasa mikeun kebermanfaatan.

Perluna hiji sumanget, optimisme dina diri, yen sataun, sabulan, seminggu, mangrupa karunia wanci guna ngahontal naon anu urang impikan & cita-citakan. Terkadang margi keterbatasan, kalepatan ataupun kagagalan dina hiji wanci ngaleungitkeun sakabeh potensi anu urang piboga, ngajadikeunna hiji kasalempang anu kaleuleuwihan, ku kituna ngahalangan urang kanggo ngahasilkeun karya. Diajar ti kakurangan sarta kesederhanaan saleresna peryogi kitu kaayaanana hiji kejujuran dina meunteun diri anu sebenar-benerna.

Sawajarna urang bersikap naon oge anu urang piboga ayeuna anggap wae minangka katangtuan nyongcolang, mangrupa “anugerah” ti Alloh SWT. ka abdi na, mangka kantun kumaha urang tiasa mensyukurinya, ku kituna tiasa ngahasilkeun buah kemanfaatan. Diajar tina katangtuan gusti Alloh SWT., mimiti ti “sarangenge medal dugi surup, sasih suminar cacak sanes awit sinarna, daun anu labuh ka taneuh, cai anu ngocor, hawa anu urang seuseup”, mugi-mugi ngajadikeun tadabbur, tadzkiroh, kangge amal shalih salila hirup dugi maut misahkeun, Wallohu’alam bi shawab.

Nama           : Andrey Maulana, S.IP.

Jabatan        : Pustakawan Putra SMAIT As-Syifa Boarding School Wanareja Subang.

NUPTK         : 2455759660130132

NIY               : 201007810123115